Kri (Blood)

Irska kriminalistična serija o zakopanih družinskih skrivnostih

Blood (2018) je nova irska kriminalistična serija na Pickbox NOW. Premierno si lahko ogledate vso sezono te napete poslastice, ki jo opisujejo kot psihološki triler in irski noir. Obravnava zakopane družinske skrivnosti, spomine in vpliv preteklosti na sedanjost.

DRUŽINE POVEZUJEJO KRI IN SKRIVNOSTI

Cat Hogan (Carolina Main) je ženska, ki beži pred svojo preteklostjo, toda ko njena mama Mary (Ingrid Craigie) umre „po nesrečnem naključju“, se mora Cat soočiti z družino, ki se je je izogibala zadnjih deset let. Vedno je bila črna ovca v družini, zdaj pa ta neprijetni družinski sestanek prebudi zlovešče demone preteklosti in vrže sum na materino smrt.

Naj si Cat še tako želi, da bi bila smrt mame nedolžna, začenja spoznavati, da ima oče Jim (Adrian Dunbar) luknje v zgodbi in njeni sumi se začnejo kopičiti. Teden dni po Maryjini smrti poskuša Cat odkriti resnico, zato se ozre v preteklost, da bi razumela sedanjost.

ODLIČNA IGRALSKA ZASEDBA

Kriminalistična serija Blood temelji na prepričljivih junakih in družinskih odnosih, s katerimi se zlahka poistovetimo. Igralci dajejo vtis, kot bi bili v resnici sorodniki, tudi zaradi odličnega scenarija, ki ga je napisala Sophie Petzal (The Last KingdomRiviera).

Carolina Main (Unforgotten) v glavni vlogi upodobi Cat. Zadnjih deset let živi v Dublinu, toda vrne se v irsko mestece, v katerem je odrasla. Adrian Dunbar (Line of Duty) je odličen v vlogi Catinega očeta Jima, za katerega Cat sumi, da je povezan z mamino smrtjo. Poleg njiju sta tu še Diarmuid Noyes (Borgia) kot Catin mlajši brat Michael in Grainne Kennan (Black Mirror) kot Catina starejša sestra Fiona.

RESNICA JE ODVISNA OD TEGA, KOGA VPRAŠAŠ

V novem in vznemirljivem pogledu na žanr kriminalke je nenehno prisotna dilema, ali je Cat paranoična ali pa je v resnici odkrila grozno resnico o svojem očetu. O ničemer in nikomer ne moremo biti povsem prepričani. V seriji „Blood“ je resnica odvisna od tega, koga vprašate.

Psihološki triler Blood glejte na Pickbox NOW!