Hladni skandinavski noir – serije za vrhunsko doživetje

Če ste ljubitelj/ica skandinavskih kriminalnih serij s posebnim, izvirnim in turobnim vzdušjem, ki jo težko preseže katerakoli druga produkcija, potem ima Pickbox pravo poslastico za vas – vrhunske skandinavske serije, ki si jih boste gotovo ogledali na mah.

Oproščen (Frikjent)
Psihološko socialna norveška drama, kjer se zgodba vrti okrog Aksla Borgena (Nicolai Cleve Broch), norveškega poslovneža, ki je v zadnjih 20 letih uspešen v Aziji, kamor je odšel, ko so ga v rojstnem mestu obtožili umora Karine, svojega dekleta iz srednje šole. Zdaj se vrne in vidi, da preteklost ni pozabljena.

Vse epizode so že dostopne na Pickboxu.

Dicte
Danska serija o novinarki Dicte Svendsen (Iben Hjejle), ki se po ločitvi vrne v svoje rojstno mesto. Dicte je deloholičarka in ne odneha, dokler ne dobi zgodbe, ki jo išče. Njena trma ji pogosto povzroča težave s policistom Johnom Wagnerjem, zato se pogosto spreta.

Vse tri sezone te vznemirljive serije prihajajo na Pickbox 15. februarja.

Modus (Modus)
Švedski psihološki triler, ki sledi življenju psihologinje Inger Johanne Vik (Melinda Kinnaman) in njene avtistične hčerke, ki se zaplete v vrsto vznemirljivih smrtnih primerov, zaradi katerih spozna detektiva Ingvarja Nymana. Modus je vznemirljiva serija, ki se ukvarja z vprašanji, kot so vera, človeške pravice in narava ljubezni kot take.

Vse epizode so že dostopne na Pickboxu.

Rebecka Martinsson
Švedska drama, posneta po romanih cenjene pisateljice Åse Larsson, o uspešni odvetnici Rebecki Martinsson (Ida Engvoll), ki se po smrti prijatelja iz otroštva vrne v svoje mesto Kirun na severu Švedske. Takrat se začne lov na morilca in Rebeka se hitro znajde sredi vrtinca dogodkov, zaradi katerih se mora soočiti s travmatično preteklostjo, pred katero je pobegnila.

Vse epizode so že dostopne na Pickboxu.

Valkira (Valkyrien)
Norveška serija o briljantnem zdravniku Ravnu Eikangerju (Sven Nordin), ki vodi nezakonito podzemno kliniko v starem jedrskem zaklonišču, kjer zdravi kriminalce, politike, zvezdnike in nujne paciente ter pomaga drugim ljudem, ki nočejo ali ne morejo poiskati zdravniške pomoči na zakonit način. Razočaran zaradi tradicionalne medicine, ki jo krivi za smrt svoje žene, ker mu niso dovolili opraviti eksperimentalnega zdravljenja, ogorčeni zdravnik ustanovi svoj medicinski laboratorij pod podzemno železnico v Oslu.

Vse epizode so že dostopne na Pickboxu.

Wallander
Odlična britanska priredba serije temelji na kriminalnih romanih enega najbolj priljubljenih skandinavskih pisateljev kriminalk Henninga Manklla o švedskem detektivu Kurtu Wallanderju (Kenneth Branagh). Serija je posneta in umeščena na Švedsko, Branagh pa je uspešno prenesel skandinavsko vzdušje in zadržanost v svoj lik, kar mu je prineslo tudi nagrado BAFTA. To je prva skandinavska serija, ki je imela kultno občinstvo v Veliki Britaniji.

Vse epizode so že dostopne na Pickboxu.

Celotno ponudbo skandinavskih serij preverite in si jo oglejte z brezplačno registracijo na pickbox.tv.