Čudovit maj na Pickboxu z novimi vsebinami

Če ste v dvomih, kaj si ogledati v mesecu maju, vam bomo poskusili olajšati izbiro, zato vam predstavljamo novosti tega meseca, ki jih lahko gledate na Pickboxu.

Med številnimi uspešnimi serijami, ki si jih lahko ogledate v Pickboxovi videoteki, smo izbrali napete vsebine, ob katerih boste ta mesec dni preživeli v vznemirjenju, pričakovanju, reševanju neverjetnih zločinov in človeških življenj.

Komedija, drama, pustolovščina… vsakega nekaj. Začeli bomo s črno komedijo, nadaljevali s pustolovščino s svetlolaso plačano morilko v ospredju, pa vse do z oskarjem nagrajene drame o življenju nekega genija.

Odvetnik (Advokaten)
V središču dogajanja je Frank Nordling (Alexander Karim), mlad in perspektiven odvetnik, ki je bil skupaj s svojo sestro Saro (Malin Buska) v otroštvu priča smrti staršev – žrtvi prej omenjene avtomobilske bombe.
Poznavalci skandinavskih kriminalnih serij bodo opazili, da se serija Odvetnik od drugih serij te vrste razlikuje po prizorih privlačne pokrajine, moderne arhitekture in bogatega interierja. Jens Lapidus, pisatelj romana, po katerem so posneli serijo in eden od ljudi, ki je skrbel za koncept serije, je prepričan, da se mora pri snemanju upoštevati tako umetnost kot resničnost.

“Vedno mora obstajati ravnotežje med resničnim življenjem in dramatičnimi učinki. Zato so v nekaterih segmentih posnetki, ki se morda ne bi zgodili v resničnosti, po drugi strani pa je veliko situacij, ki resnično opisujejo pravo življenje,” je dejal Lapidus

Trgovci (Clerks)

Ameriška komedija “Trgovci” je posneta po scenariju Kevina Smitha, ki jo je tudi režiral in ki se v filmu pojavi v vlogi Silent Boba, trgovca z marihuano. To je vpogled v dan v življenju trgovcev, katerih ostri umi in izvajanje neumnosti med delovnem časom dajejo nov pomen storitvam za kupce.

Ubila bom Billa (Kill Bill 2)

Uma Thurman v vlogi Neveste, plačane morilke, nadaljuje svoje maščevanje v filmu, polnem akcije in bojev v režiji Quentina Tarantina. Ste vedeli, da se je zamisel o filmu Ubila bom Billa porodila med snemanjem Šunda (Pulp Fiction), ko je Tarantino rekel, da hoče posneti film o maščevanju ali kung-fu film v slogu 70-ih, Thurmanova pa je takoj privolila in razvila prizor, s katerim se začne Ubila bom Billa 2.

Dobri Will Hunting (Good Will Hunting)

Film je bil nominiran za devet oskarjev, od katerih je osvojil kipca za najboljšega igralca v stranski vlogi in izvirni scenarij, hkrati pa je osvojil gledalce in ustvaril zavidanja vreden finančni uspeh. Drama o uporniškem 20-letnem hišniku na MIT-u Willu Huntingu, izjemno inteligentnem mladeniču s fotografskim spominom, ki s svojim najboljšim prijateljem Chuckiejem in bogato britansko punco Skylar obiskuje bare južnega Bostona.

Pred spanjem pa animirane Disneyjeve poslastice za velike in majhne…

Neverjetni (The Incredibles)

Ta Disneyjeva družina superjunakov in vas bo popeljala v svet borcev proti zločinu, ki po prisilni “upokojitvi” dobijo zaupno naloga, zaradi katere se na preizkušnji znajdejo družinske vezi. Film, ki je bil nagrajen z oskarjema za najboljši animirani film in najboljšo montažo zvoka, vam bo ponudil neverjetno doživetje animacije in velja za enega največjih zaslužkarjev v 2000-ih.

Ratatouille

Film je osvojil veliko nagrad, med njimi tudi oskarja in zlati globus za najboljši animirani film, po tej kulinarični umetnini iz studia Pixar pa se vam bodo pocedile sline.

Zgodba se začne s podgano Remyjem, ki sanja, da bi postal veliki kuhar, čeprav se mu doma posmehujejo zaradi tega in ker je pripadnik vrste, ki jo gurmani prezirajo. Ko zaradi igre usode konča v pariški kanalizaciji, se znajde pod restavracijo, ki jo je proslavil kulinarični junak Auguste Gusteau.

V višave (Up)

To je prisrčen življenjski animirani film o prijateljstvu med starčkom Carlom Fredricksenom in skavtom po imenu Russell. Osvojil je zlata globusa za najboljši animirani film in najboljšo izvirno pesem, hkrati pa je bil nominiran tudi za pet oskarjev. Film V višave je odprl canski filmski festival in  prvič v zgodovini  je ta čast pripadla animiranemu filmu.