Črne vdove

Nova črnohumoristična kriminalka

Nordijska komična kriminalka ‘Črne vdove’ (Black Widows) je nova serijska poslastica na Pickbox NOW! Obe sezoni ‘Črnih vdov’, opisanih kot temni in črnohumoristični, že lahko gledate doma preko storitve video na zahtevo. V glavnih vlogah spremljamo igralke i različnih delov skandinavskega območja. Synnöve Macody Lund je Norvežanka, Cecilia Forss je Švedinja in Beate Bille je Danka.

ZA KAJ GRE?

V temni črnohumoristični kriminalki spremljamo življenje treh prijateljic, ki niso srečne v zakonu. Težavo se odločijo rešiti tako, da skujejo načrt za umor svojih mož. Možje so sodelavci, zato trije zakonski pari skupaj odpotujejo v počitniško hišo na Norveškem. Ko se možje odpravijo na ribolov, jahto nenadoma raznese. Ja, njihove žene so jo pognale v zrak.

Vesele, ker so dosegle, kar so hotele, in misleč, da so dobile svobodo, pričakujejo, da bodo do smrti živele v miru in tišini. Seveda se ničesar ne odvije tako, kot so si predstavljale.

V njihovo življenje vstopita švedski policist Folke Lundgren in norveški detektiv Peter Wesselø, ki začneta mednarodno preiskavo. Dokazi kažejo na to, da eksplozija ni bila zgolj tragična nesreča, zato se nore junakinje, ki so hotele le mir in tišino, nenadoma znajdejo v svetu laži in kriminala.

NORDIJSKO SODELOVANJE

‘Črne Vdove’ so priredba finske serije Mustat lesket in so nastale kot plod nordijskega sodelovanja. Produkcijska ekipa je večinoma finska, serijo so posneli na Finskem, toda igralci in režiserji so s skandinavskega območja, Danske. Norveške in Švedske.

Obe sezoni zabavne, temne in skrivnostne črnohumoristične kriminalke, ‘Črne vdove’ (Black Widows) glejte na Pickbox NOW!