Če vas še nista, vas bosta Švedska tepca osvojila na prvi pogled!

Imate radi odštekane komedije, ki prikazujejo nič kaj glamurozno plat Los Angelesa? Druga sezona Švedskih tepcev bo potešila vašo potrebo po takem črnem humorju.

Če si morda niste ogledali prve sezone Švedskih tepcev (po angleško Swedish Dicks, kar je posrečena besedna igra, zaradi katere je izgovarjanje imena te serije zabavnejše), je tu povzetek: švedsko-ameriška serija prikazuje zasebna detektiva brez delovnega dovoljenja. Ingmar Andersson, bivši bankrotirani kaskader, (igra ga znani švedski igralec Peter Stormare, ki smo ga gledali v vlogi morilca v filmu Fargo, v Armageddonu in v Velikem Lebowskem) in Axel Kruse (znani igralec Johan Glans, vendar le znotraj švedskih meja) se srečujeta z neverjetnimi zahtevami svojih strank in se po svoje trudita, da bi zavladala na „detektivski sceni“ v Los Angelesu.

Druga sezona te zabavne „detektivske“ serije se začne z Ingmarjevo željo, da bi legaliziral svojo detektivsko agencijo, zato zaprosi za licenco, kar za sabo potegne vrsto nepričakovanih dogodkov. Imamo pa še eno dobro novico – Keanu Reeves bo v drugi sezoni spet igral Texa. Ingmar se je namreč začel ukvarjati z detektivskim delom, ko je umrl njegovi najboljši prijatelj in kolega kaskader, ki se v seriji pojavlja „po smrti“, kot duh, upodobi pa ga ravno omenjeni hollywoodski igralec, kar ni ravno običajno, saj Keanu Reeves le redko igra v televizijskih serijah.

„Moj stari prijatelj je, še odkar sva igrala v „Constantine“. Ohranila sva stike. Poslal sem mu scenarij Švedskih tepcev in všeč mu je bil. Vse njegove prizore smo morali posneti takoj, v samo dveh, treh dneh, saj nismo imeli dovolj denarja, da bi s takim zvezdnikom posneli deset epizod. Keanu se v seriji pojavi v le nekaj epizodah, kot duh. Zato sem mu vrnil uslugo in brezplačno odigral vlogo v filmu „John Wick 2“, je povedal Peter Stormare med prvo sezono.

Poleg Reevesa se v nekaj epizodah pojavi tudi Traci Lords (tisti, ki so odrasli sredi 80-ih, se je še spomnijo po njeni karieri v erotičnih filmih, pozneje pa se je prepustila mainstreamu) v vlogi Jane, ki ima svojo detektivsko agencijo ter je velika konkurenca Ingmarju in Axlu.

Drugo sezono Švedskih tepcev si lahko že danes premierno ogledate na www.pickbox.tv.