Cardinal

Nov kanadski detektivski triler

Serija ‘Cardinal’ je nov kanadski detektivski triler, zasnovan na adaptaciji kriminalnega romana nagrajenega kanadskega pisatelja Gilesa Blunta. V glavni vlogi je Billy Campbell, tri sezone pa prihajajo na Pickbox NOW – prva 3. junija, druga 10. junija in tretja 17. junija.

TEMAČNO VZDUŠJE IN SRHLJIVA PRIPOVED

Temačno vzdušje in srhljiva pripoved spominjata na serije skandi-noir. V središču sta skrivnostni glavni lik ter kompleksna zgodba, ki se vrti okrog preiskave umora.

V seriji spremljamo detektiva Johna Cardinala, ki ga upodablja fantastični Billy Campbell (‘The Killing’, ‘Moon Over Miami’, ‘The 4400’, ‘Once and Again’). Cardinal je zamišljen in skrivnosten, na obrazu pa se mu vidi, da je poln konfliktov. Njegovi nadrejeni so menili, da je šel predaleč pri preiskavi pogrešanega 13-letnega dekleta, zato so ga premestili z oddelka za umore. Toda ko so našli truplo pogrešanega dekleta, so Cardinala znova zadolžili za primer, tokrat z novo partnerko Liso Delorme (Karine Vanasse). Cardinal meni, da lovita serijskega morilca in medtem ko jima že zmanjkuje časa, njegova partnerka skrivaj raziskuje njegovo temačno preteklost.

SCENARIST SERIJE ‘ORPHAN BLACK’

Čeprav je avtor romana Giles Blunt sodeloval pri pisanju scenarija kot svetovalec, je scenarij za to detektivsko kriminalno serijo napisal nagrajeni scenarist Aubrey Nealon, avtor scenarija priljubljene serije ‘Orphan Black’, sicer podpisan tudi pod scenarije za ‘Flashpoint’, ‘Ten days in the Valley’ in ‘Snowpiercer’.

ADAPTACIJA NAGRAJENIH ROMANOV

Prva sezona je adaptacija Bluntovega romana ‘Forty Words for Sorrow, ki se posveča preiskavi umora pogrešanega dekleta. Druga sezona je adaptacija Bluntovega tretjega romana Blackfly Season, tretja pa adaptacija kar dveh romanov – ‘By the Time You Read This’ in ‘Crime Machine’.

Poglobite se v novo avanturo ter skupaj s Cardinalom rešite skrivnostne primere – vse tri sezone si oglejte na Pickbox NOW.