Britanska dramska kriminalka

Reši me

Britanska dramska kriminalka ‘Reši me’ (Save Me) je dobila nagrado Royal Television Societyja za najboljšo dramsko serijo leta 2019Njen avtor, scenarist, režiser in glavni igralec, Lennie James (Na dolžnosti, Živi mrtveci, Bojte se živih mrtvecev) je dobitnik nagrade za najboljšega dramskega scenarista.

IZJEMNI JUNAKI         

Reši me je drugačna vrsta trilerja, ki temelji na izjemnih likih. Glavni junak Nelly (Lennie James) začne iskati svojo pogrešano hčerko Jody, ki je skoraj nikoli ni videl. Vendar  Nelly ni detektiv, je le običajen človek z veliko napakami. Nelly je eden tistih likov, za katere imate občutek, da jih poznate. Kot bi ga že videli nekje v soseski, na avtobusu, v domači gostilni. Je ženskar, brezposeln, veliko pije in pogosto zahaja v lokale. Pravzaprav prav v tej   „navadnosti“ leži moč njegovega lika – njegova kompleksnost in globina.

Poleg Nellyja je tu njegova bivša žena in Jodyjina mama Claire, ki jo igra odlična Suranne Jones. Claire se je ločila od Nellyja in ima novega moža ter novo življenje, povsem drugačno od tistega, ki ga je imela z Nellyjem. Ko Jody izgine, njen bivši mož Nelly pa postane eden izmed osumljencev, se je prisiljena vrniti v svoje staro življenje.

IZVIRNI TRILER

Reši me je triler, ki vas bo odpeljal na zelo neprijetne kraje, saj je v središču ugrabitev trinajstletnice. Dogodki so intenzivni in včasih se zdijo neverjetni, toda liki so izjemno močni in premišljeno ustvarjeni, zato vas bo zgodba takoj pritegnila. Izvirno in sveže.

Podajte se na novo pustolovščino z Lennyjem Jamesom in odkrijte, zakaj so serijo Reši me razglasili za najboljšo kriminalko leta 2019. Celotna prva sezona inteligentne in izvirne serije  je na Pickbox NOW!